
Enchanted Tide - Dancong Wulong
30.03.2023
Another workshop together with characteas at Sir Harly's Tea
Enchanted Tides • Dancong Wulong/Oolong is called drinkable perfume in China, it has one of the widest and richest aroma spectrums out of other types of teas made by Camellia Sinensis.
Since it is one of our favorite types of tea, our motivation is to bring you a tea sensory experience to a deeper level, experience and learn about the vibrant aromas, just like flowing and mingling in the waves of the sea, as refreshing and uplifting as green tea, it's much more fun to explore...
When? | Thursday 30. March 2023 |
---|---|
Starts | 18:00 o'clock |
Duration | 2 hours |
Price | 35 Euro |
Simply reserve your place by e-mail or telephone or book directly.

Japanischer Tee
31.03.2023
Wir entführen Sie für zwei Stunden in die Welt des japanischen Tees und neben einer Teeverkostung behandeln wir in entspannter Atmosphäre des Sir Harly die folgenden Themen:
- Geschichte des Tees in Japan
- Besonderheiten japanischen Tees
- Wichtige Teesorten in Japan
- Gemeinsames Zubereiten und Verkostung 4 japanischen Grüntees
Wann? | 31/03/2023 |
---|---|
Beginn | 18:00 Uhr |
Dauer | 2 Stunde |
Preis | 30 Euro inkl. 5 Euro Gutschein |
Reservieren Sie sich einfach Ihren Platz per Mail oder Telefon oder buchen Sie direkt.
NEUE TERMINE
Einführung in die Welt des Tees
20.04.2023
Wir entführen Sie für zwei Stunden in die Welt des Tees und neben einer Teeverkostung behandeln wir in entspannter Atmosphäre des Sir Harly die folgenden Themen:
- was ist „echter“ Tee
- woher kommt Tee, klimatische Voraussetzungen
- Teebeutel vs. „Speciality Tea“
- Teesorten und Arbeitsprozeß
Wann? | 20/04/2023 |
---|---|
Beginn | 18:00 Uhr |
Dauer | 2 Stunde |
Preis | 30 Euro inkl. 5 Euro Gutschein |
Reservieren Sie sich einfach Ihren Platz per Mail oder Telefon oder buchen Sie direkt.


Dance of Fire - Oolong
Workshop und Verkostung gemeinsam mit Lian von characteas
Feuer ist eine der Kernelemente, aus denen Yancha/Rock Tea hergestellt wurde - kein Feuer, kein Yancha.
In diesem Workshop verkosten wir vier auf Holzkohle geröstete Yanchas und tauchen in das UNESCO-Welterbe Wuyi-Gebirge ein.
Wir erfahren, wie Feuer den Geschmack, die Aromen und die Energie von Yancha beeinflusst.
Wann? | Freitag 18. November 2022 |
---|---|
Beginn | 17:30 Uhr |
Dauer | 2 Stunde |
Preis | 35 Euro |
Reservieren Sie sich einfach Ihren Platz per Mail oder Telefon oder buchen Sie direkt.

Shades of PU'ER
Another workshop together with characteas at Sir Harly's Tea
Flowing with the Pu'er teas from Yunnan, the "kingdom of animals and plants", which ranks first in China in terms of biodiversity.
- What are the signatures of raw and ripe Pu'er?
- What are the most famous mountains?
In this workshop, we will experience and learn why Pu'er is fascinating, about its history, manufacture and much more...
When? | Wednesday 18. January 2023 |
---|---|
Starts | 17:30 o'clock |
Duration | 2 hours |
Price | 35 Euro |
Simply reserve your place by e-mail or telephone or book directly.